top of page

dim. 10 déc.

|

Dongen

Kerstconcert

KERSTCONCERT IN DE ST. LAURENTIUSKERK: ZANGERS EN BLAZERS, SOLISTEN EN SAMENZANG, INGETOGEN EN SPRANKELENDE MUZIEK VAN ADVENT NAAR KERSTMIS EN NOG VEEL MEER

Kerstconcert
Kerstconcert

Tijd en locatie

10 déc. 2023, 15:00 – 16:30

Dongen, Gasthuisstraat 1, 5104 HP Dongen, Nederland

Over het evenement

Zondagmiddag 10 december om 15.00 uur wordt het twee-jaarlijks grote kerstconcert gehouden in de St. Laurentiuskerk. Het concert wordt verzorgd door het St. Janskoor uit de Basiliek van Oosterhout en het St. Laurentiuskoor van Dongen. Beide koren staan garant voor hoogwaardige koorzang.

Het kerstconcert onder de koepel van de majestueuze St. Laurentiuskerk voert de luisteraar mee van de Advent tot het kerstfeest zelf. Want ook de voorbereidingstijd van het kerstfeest, de Advent, kent hele speciale en wondermooie gezangen: van ‘Nun komm’ der Heiden Heiland’ op het fraaie Rütter-orgel tot ‘Veni, veni Emmanuël’ met voorname mannenkoorzang. Ongemerkt word je zo het Kerstfeest ingeleidt om te eindigen met het feestelijke ‘Nu sijt wellekome’. De zang wordt ondersteund door een ensemble van fluit, hobo, klarinet en cello, met verdere medewerking van piano en orgel. Het geheel onder leiding van Rick Muselaers met Jan Willems als organist.

De toegang is gratis, zoals bij alle ‘Zomerconcerten’ (dus ook in de winter!) en de kerk is verwarmd! Uiteraard is er wel een collecte en we hopen dat velen naar daadkracht kunnen bijdragen zodat we ook in de toekomst de concerten in de kerk kunnen blijven organiseren. Na afloop van het concert is "Stube De Pastorie" geopend voor een glas Glühwein (of iets anders).

Deel dit evenement

bottom of page